Mesto/Okrug

Cena:

Detaljnije

Da li je normalno da se moj Bebac čini ljutim?

Da li je normalno da se moj Bebac čini ljutim?
Da. Čak i novorođenčad mogu plakati iz besa ako se probude gladna i nisu odmah nahranjena. Kada su umorne, bebe plaču zato što ih je potrebno nahraniti, držati, menjati pelenu ili zato što su umorne, bolesne ili ih nešto boli. Uvek je moguće da bebac jednostavno reaguje na svet negativnije i intenzivnije. Rezultat: namrgođena, ljuta beba. Pravi bebin temperament obično se ne pokaže dok beba ne dostigne starost od 12 do 18 meseci, ali besni plač vaše bebe može izgledati kao manja verzija jednog odraslijeg temperamenta. Ako je vaša beba napeta tokom celog dana, ali je nahranjena i promenjena joj je pelena, onda možda samo traži pažnju. Neka beba plače kako bi se oslobodila napetosti ili jednostavno izbacuje višak energije - a neka samo kako bi se plakanjem uspavala. Odličan način je da je uljuljate u san.
Čak i najmirnija beba može biti isfrustrirana i besna kada počne da istražuje svoje okruženje, ali nije u stanju da radi ono što poželi.
Ako je vaša beba neupadljiva i sumnjate da je možda bolesna ili da je nešto boli, obratite se lekarima. Ali ako deluje zdravo, lagano se da utešiti i deluje dobro između sesija za plakanje, onda budite promišljeni kako da reagujete na njene izlive plakanja. Ako vaša beba ima težak temperament, posebno je važno da ostanete mirni ili dozvolite nekom drugom da preuzme bebu dok se malo ne odmorite. Bebe često mogu osetiti kada je neko napet ili nestrpljiv, pa to može uticati na njihov plač. Veća je verovatnoća da će se vaša beba umiriti kada su odrasli oko nje opušteni. (Neka istraživanja čak sugerišu da će bebe teškog temperamenta više reagovati na mirne, umirujuće roditelje). Zato se naoružajte strpljenjem i vaša beba ce to umeti da ceni. Nemojte se brinuti oko udovoljavanja plaču bebe ili temperamenta - dobra je ideja da odmah odgovorite na njene potrebe. Ne možete promeniti prirodni temperament deteta, ali možete pronaći kreativne načine da ga umirite. Međutim, ako je vaša beba često uznemirena ili  konstantno nekontrolirano plače, diskutujte sa lekarom deteta kako bi se mogao isključiti medicinski faktor. U svakom slučaju, ovo je sastavni deo puta vašeg Bebca do odraslog čoveka.... Samo malo više stresan.