Mesto/Okrug

Cena:

Detaljnije

Kako izabrati pravu odeću za bebe?

Dok biraju odeću za svoju decu roditelji često žele da ona bude slatka, šarena i moderna. Međutim, postoje neke stvari kojih bi trebalo da budete svesni kada birate odeću za bebe. Navešćemo samo neke od bitnih stvari na koje morate obratiti pažnju prilikom kupovine odeće za bebe.

Kupujte odeću od kvalitetnih materijala

Najbolje je da birate odeću sa velikim procentom pamuka kako bi koža vaše bebe mogla da diše. Postarajte se da materijal ne grebe vašu bebu. Koliko god da vam se cena garderobe čini privlačno, pametniji izbor je kupovati garderobu boljeg kvaliteta. Kvalitetna odeća traje duže, moći će neko da je nasledi.

Veličina odeće za bebe je bitna

U prvim mesecima novorođenčad rastuveoma brzo. Zbog toga, kada kupujete odeću uvek gledajte da ona bude za dva do tri broja veća. Ukoliko kupujete odeću za bebu od tri meseca, najbolje bi bilo da kupite odeću za bebe uzrasta od šest do devet meseci.

Birajte neutralne boje

Kao što svi znamo negde je nepisano pravilo da je roze boja rezervisana za devojčice, a plava za dečake. Pored te dve boje, pri kupovini se možete odlučiti i za svetlije tonove kao što su bledožuta, svetlozelena, boja lavande… U slučaju da se još uvek niste porodili najbolje je kupovati odeću neutralnih boja.

Kupujte dnevnu i noćnu garderobu

Odvojite odeću za dan od one za noć. Biraje lakšu odeću za dan i deblju za noć. Noću bebi ne bi trebalo da bude ni previše vruće ni previše hladno, u suprotnom možete imati problema sa uspavljivanjem. Naravno, odeću treba prilagoditi i godišnjim dobima, bez obzira na to koliko dobro održavate ravnomernu temperaturu u stanu tokom godine.