Mesto/Okrug

Cena:

Detaljnije

Savršen poklon za klince do sedme godine

Ako se dovoljno potrudite i odaberete pažljivo, igračka je uvek odličan poklon za dete. Dete uz pomoć igračaka stiče mnoge veštine i znanja, razvija kreativnost i maštu. Takođe, pomažu mu da ispolji strahove ili kanališe agresiju. Deca uzrasta između četvrte i sedme godina su već velika deca koja duže vreme mogu da budu koncentrisana i fokusirana i važno im je da prilikom igre imaju društvo. Mi smo odabrali par igračaka za koje smatramo da su najprilagođenije deci ovog uzrasta.

Društvene igre

Uz igre kao što su “Čoveče ne ljuti se”, “Risico”, “Twister”, “Igra pamćenja”, deca mogu da nauče da prihvate poraz, kao i da se raduju tuđem uspehu. Mogu da nauče da njihovo znanje ne utiče uvek na to da li će pobediti u nekoj igri ili neće. Detetu možete ponuditi i zabavnu matematiku, istoriju, geografiju jer će ih te igrice prpibližiti određenim oblastima.

Puzle

Za mlađu decu su predviđene jednostavnije slike sa malim brojem delova, dok su za stariju decu predviđene puzle sa većim brojem delova kao i puzle sa složenijim slikama.

Kocke i konstruktori

Klinci u uzrastu do sedme godine koristiće kockice da naprave kulu, most, vozilo i druge jednostavnije konstrukcije. Izgradnja figura od kockica i shvatanje da treba da nađu rešenje, da ta figura ne bi pala, podstiče veštinu rešavanja problema i koordinaciju očiju i ruke. U kasnijem uzrastu možete detetu zadati neki složeniji zadatak, koji će morati da napravi od kockica. Na ovaj način će Vaše dete razviti moždane vijuge.

Sportki rekviziti

Pod sportskim rekvizitima podrazumevamo rolere, skejtbord, vijaču, obruč, biciklo, loptu. Svi ovi rekviziti podstiču decu da budu fizički aktivni i da borave na otvorenom prostoru. Takođe, pomažu i u eliminisanju deformiteta kao što su kriva kičma ili ravna stopala. Osim ovih očiglednih stvari vaše dete će dobiti podsticaj za razvoj motorike i fizičke spretnosti, kao i pojačanje koncentracije. Oni će razvijati timski i takmičarski duh i njihovo samopouzdanje će porasti kada postanu spretniji u nekoj fizičkoj vežbi.