Mesto/Okrug

Cena:

Detaljnije

Učenje kroz igru za novorođene bebe pa do 3 meseca

Novorođene bebe nisu zainteresovane za igračke (premala su da se igraju s njima), ali su beskrajno fascinirani sa ljudima, a posebno sa mamom i tatom  :-) .

Bebe vole da gledaju ljudska lica, pa čak i preferiraju nacrtana lica umesto drugih oblika ili obrazaca. Ali beba se ne može fokusirati na više od devet centimetara u prvih nekoliko meseci. I to će potrajati neko vreme prije nego što dete oseti svoje okruženje i sebe. Oko 3 meseca, počeće da shvata da su ruke i stopala, koji su ga zanimale nedeljama, ustvari njegova i da su na njegovom telu. Nakon toga će pokušati lupkati i hvatati objekte ispred sebe makar sama orijentacija će predstavljati problem. Ali zato, bebe vole da se igraju i upoznaju okolinu.

Smešna lica

Možete igrati ovu igru čak i kod novorođenčeta koja su stara par sati. Postavite svoje lice blizu njegovog, otvorite usta široko ili izbacite jezik. Beba će gledati pažljivo i možda vas imitirati. Ako to uradi, napravite drugo lice. Nastavite da se igrate sve dok ne skrene pogled, krene zevati ili ako zaplače – to su znaci da je umoran i da treba mu malo vremena.

Korist: Pokretanje prirodnog instinkta vaše bebe za mimikrijom. To je sjajan način komunikacije i vezivanja sa njim kao i prilika da on sazna kako da kontroliše mišiće u licu.

Harmonija očiju

Negde nakon što napuni 2 mesec, vezati malu, mekanu igračku na traku i držati je ispred njega. Polako ga ljuljajte sa strane na stranu; moći će da ga prati svojim očima - nešto što nije mogao učiniti pre samo nekoliko nedelja. Oko 3 meseca, vaša beba će imati dovoljno kontrole u rukicama i prstima da može potegnuti igračku.

Korist: Ova igra podstiče razvoj važnih vizuelnih veština, kao što su fokusiranje i praćenje. Pruža vašoj bebi odličnu priliku da vežba koordinaciju očiju i ruku.